Het voormalige Prins Maurits Weeshuis in Blokzijl

Door ziektes, slechte gezondheidszorg, armoede, oorlogen en honger werden mensen vroeger niet oud. Na de dood van hun ouders kwamen veel kinderen in een weeshuis terecht. In Blokzijl werd in 1676 een weeshuis geopend.

Weeshuis aan het water, een spannende speurtocht voor kinderen

Museum het Gildenhuys in Blokzijl heeft speciaal voor kinderen van 8-12 jaar een spannende speurtocht opgezet: Weeshuis aan het water.

Een museum saai?
Niet wanneer je zelf op avontuur mag!

Maak kennis met Wouter Stael, een jongen die vroeger in het weeshuis van Blokzijl woonde.

Braaf was hij zeker niet. Samen met een vriend stal hij iets van de bazen van het weeshuis. Voor straf werd hij naar Oost Indië gestuurd, maar hij wist te ontsnappen. Helaas niet voor lang… Hoe het verhaal van Wouter verder gaat? Dat ontdek je in de speurtocht.

Het verhaal van Wouter is echt gebeurd. In de speurtocht ga je zelf op zoek in het museum maar ook daarbuiten. Je ontdekt alles over Wouter en het leven in het weeshuis van Blokzijl en komt langs belangrijke plaatsen. Je gaat zelfs bij het pand kijken waar vroeger het echte weeshuis was!

Bij de speurtocht krijg je een boekje en een speciaal rugzakje.

Iets voor jou?

Met je hele klas op speurtocht? Het project Weeshuis aan het water is ideaal als school-uitje. In groepjes verdeeld en met voldoende begeleiders is dit voor meesters en juffen een leuke activiteit.

Natuurlijk kun je ook gewoon met je ouders komen. Of vier je feestje in het museum en ga op speurtocht met al je vrienden.

Meer informatie?

Kosten kinderproject “Weeshuis aan het water” € 3,50 per persoon.
Meer informatie over het project Weeshuis aan het water? Bel of mail met het Gildenhuys.